Over/CV

Henk Bellinga AdvitecHenk Bellinga is Senior Consultant, Facilitator en Interim Manager. Gespecialiseerd in Project start-up, Team Alignment, Project Interventies and Strategisch Alliantie management van complexe projecten in infrastructuur en industrie. BSc in Mechanical Engineering and MSc in Construction management.

Henk werkte tot eind 2004 als Director Strategic Corporate Accounts Europe bij Honeywell Industrial Automation. 30+ jaar ervaring in programma- en projectmanagement zowel in de Constructie industrie als in de ICT.
Grondlegger en  methodologie ontwerper van het Honeywell Project Definition and Start-Up consultancy programma.

Dagelijks bestuurslid van het NAP, keten netwerk van bedrijven in de proces industrie, verantwoordelijk voor het innovatie programma. Voormalig bestuurslid van Dace de Dutch Association of Cost Engineers en voormalig voorzitter  van het Nederlandse Project Management Instituut IPMA-NL en  van GTA, de branche vereniging technische automatisering van het FME.

Actief als industry consultant, coach en (gast)docent in Master Class programma’s van Universiteiten en Instituten in Finland, Denemarken, Polen, Oostenrijk en Nederland.

Recente opdrachten focussen zich op de implementatie en verbeteren van programma management, systems engineering,  global distributed teamwork en strategische samenwerking in complexe projecten en allianties, zowel nationaal als internationaal.

write

Comments are closed.